https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/8c/8c5dc2ac-b5c6-4fe7-a43b-6c0e09e94a66/popcorn-news-1440x450.jpg

Popcorn en filmconcerten

Published on Wed 19.01.2022

Pof de popcorn al maar in de microgolfoven want met onderstaande shows al je de popcorn zeker nodig hebben. 19 januari is internationale dag van de popcorn! Tijd om eens te kijken naar ons programma, waarbij je de gepofte maïskorrels ongetwijfeld nodig zal hebben.

Filmconcerten worden steeds populairder. De meest indrukkende films worden op het groot scherm vertoond en de muziek wordt meegespeeld door een orkest. Dat maakt de filmbeleving honderd keer sterker. Epische klanken, zware bassen en opbouwende muziek zorgen voor extra emotie bij de film. Soms raakt het al eens een gevoelige snaar, soms zorgt het voor extra suspensie. De muziek bij epische film- en televisieklassiekers spreekt tot het hart.

Zeker de moeite waard dus om te kijken! Wat staat er nog op de planning?

Gladiator, Live in Concert

“A general who became a slave. A slave who became a gladiator. A gladiator who defied an emperor.” Gladiator, de veelbekroonde film van Ridley Scott uit 2000, betekende de legendarische terugkeer van de sandalen- en avonturenfilm in Hollywood. De epische muziek werd geschreven door een rot in zijn vak Hans Zimmer en Lisa Gerrard. Terwijl je kan genieten van Russell Crowe op het grote scherm hoor je de muzikale begeleiding live gebracht door het Noordpool Orkest.

27 februari 2022 – Stadsschouwburg Antwerpen


Harry Potter and the Philosopher’s Stone in Concert

Harry Potter, de jongen die bleef leven, veroverde miljoenen harten in 2001 toen hij zijn weg toverde naar het grote scherm. De allereerste film in de franchise was een schot in de roos en er volgde maar liefst zeven vervolgfilms. Toch blijft de eerste film de hartverwarmendste van allemaal. Beleef opnieuw de magie tijdens Harry Potter en de Steen der Wijzen in high-definition. De epische soundtrack, geschreven door John Williams, zal gespeeld worden door het Noordpool Orkest.

23 & 24 maart 2022 – Stadsschouwburg Antwerpen
25 maart 2022 – Capitole Gent


De Magische Muziek van Harry Potter

Kan je niet kiezen welke film uit de Harry Potter reeks je lievelingsfilm is? Snappen we volledig. Daarom speelt het London Symphonic & Philharmonic Film Orchestra mee op de meest muzikale momenten uit de reeks. Beleef Harry Potter als nooit tevoren. Je hoort er niet alleen de soundtracks van viervoudig Oscarwinnaar John Williams, Patrick Doyle, Nicolas Hooper en Oscarwinnaar Alexander Desplat, maar ook de beste muziek uit het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’, dat in Londen al vele prijzen heeft gewonnen. En dat allemaal in aanwezigheid van één van de Weasley-broers.

22 april 2022 – Vorst Nationaal
30 september 2022 – Stadsschouwburg Antwerpen
1 oktober 2022 – Trixxo Theater Hasselt
2 oktober 2022 – Capitole Gent


The Godfather, Live in Concert

De tienvoudige Academy Award-winnende film viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Volgens velen wordt deze film over maffiafamilie Corleone beschouwd als één van de beste films allertijden. Marlon Brando en Al Pacino schitteren op het scherm, maar het Noordpool Orkest zal schitteren voor het scherm. Ze gaan de uitdaging aan om de Oscar-genomineerde soundtrack van Nino Rota live mee te spelen met de film. Het opening segment is één van de meest herkenbare stukjes filmmuziek ooit die je meteen meetrekken in de film.

22 april 2022 – Stadsschouwburg Antwerpen


Lord of the Rings & The Hobbit, The Concert

Stap in de mythische wereld waar hobbits en elven samenkomen om het op te nemen tegen orcs en andere monsterlijke figuren. De wereld gecreëerd door J.R.R. Tolkien komt tot leven tijdens dit spektakel. The Shire Choir and Philharmonic Orchestra, het State Academic Symphony of the Republic of Belarus en filmgasten zakken af naar het theater om de Oscarwinnende filmmuziek van Howard Shore live te spelen tijdens de beste fragmenten van de filmtrilogieën.

2 oktober 2022 – Capitole Gent
3 oktober 2022 – Stadsschouwburg Antwerpen


Thrones and the Epic Soundtrack

Game of Thrones, Lord of the Rings, The World of Narnia, Gladiator, Lawrence of Arabia, Avatar, The Hobbit … Eén voor één epische klassiekers met een geweldige soundtrack. Koorzangers, solisten, muzikanten, acteurs en 130 artiesten brengen de melodieën tot leven tijdens dit uitzonderlijke concert. Dit concert zorgt dankzij een mix van populaire serie- en filmtunes en oudere composities in een schitterend verlicht decor voor een mooie herinnering. De melodieuze akkoorden van de strijkers als tegengewicht voor het duivelse slagwerk zullen een golf van vervoering door het publiek jagen.

22 oktober 2022 – Stadsschouwburg Antwerpen
23 oktober 2022 – Capitole Gent