https://dam.beatvenues.be/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/3b/3b4a7b6e-7368-43a6-92f4-9ba129aedec6/the-greatest-dancer-van-vlaanderen.jpg

Niels Destadsbader gaat mee op zoek naar The Greatest Dancer van Vlaanderen

Publié le jeu. 19.01.2023

Vanaf 4 februari kan je op Eén kijken naar ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’. Siska Schoeters en Aster Nzeyimana gaan op zoek naar de beste dansers in alle stijlen, van ballet tot vogueing.

700 juryleden

Bij de audities komen alle dansers terecht in de dansstudio van 'The Greatest Dancer van Vlaanderen', en dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van 700 mensen mee naar het optreden. Pas als 75 procent van het publiek het optreden leuk vindt, dan gaat die gigantische spiegel open. Welke danser slaagt erin om de spiegel open te dansen?

Bekende coaches

De kandidaten die de spiegel open krijgen, worden gecoacht door de wereldberoemde choreografes Annabelle Lopez Ochoa en Laurien Decibel en Niels Destadsbader. Hij is dé populairste artiest van Vlaanderen en een van de weinigen die tijdens zijn show met dansers werkt. “Het beoordelen van de techniek van een danser of danseres laat ik over aan de andere coaches", aldus Niels. "Je mag als danser nog zo technisch sterk zijn, alleen het verhaal dat je overbrengt zal het verschil maken bij het publiek. Ik wil vooral voelen hoe een performance bij mij binnenkomt.”

De drie coaches nemen elk hun top drie acts mee naar de shows. Wie kroont zich tot ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ en wint de geldprijs om verder in zijn danscarrière te investeren?

Je ziet Niels Destadsbader binnenkort niet alleen op tv, maar ook op het podium, samen met Miguel Wiels. Ze treden op in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt.