Michiel de Meyer vertolkt Shrek in Shrek de Musical

Michiel de Meyer vertolkt Shrek in 'Shrek de Musical'

07.10.2024

Het iconische verhaal van de oger Shrek wordt opnieuw tot leven gebracht. Vanaf juni 2025 zal 'Shrek de Musical' te zien zijn in Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater en Capitole Gent. Van Hoorne Studios kondigt nu de eerste primeur aan. Michiel de Meyer zal de hoofdrol spelen en brengt oger Shrek tot leven.

Michiel is geen onbekende in de Vlaamse musicalwereld. Hij speelde in producties als 'Daens', '40-45' en speelde recent nog Willy de wolf in 'De 3 Biggetjes' met K3. Daarnaast zagen we hem op televisie al aan het werk in 'Ghost Rockers' en 'Thuis'.

“De rol van Shrek stond al langer op mijn wensenlijstje. Het is een uitdagende rol, niet alleen door het kostuum en het masker maar vooral door de prachtige muziek die ik al vanaf mijn studietijd bestudeer”, aldus Michiel de Meyer. "Het leuke aan het personage zijn de verschillende lagen die je als acteur moet opzoeken. Shrek stoot mensen af omdat hij een oger is, maar diep vanbinnen verlangt hij net als iedereen naar vriendschap en liefde. Ik kijk er enorm naar uit om dit verhaal met het Belgische publiek te delen."

De première van Shrek de Musical vindt plaats op 20 oktober 2024 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De voorstelling is tot en met mei 2025 te zien in theaters door heel Nederland, waarna de musical in juni 2025 naar België reist en te zien zal zijn in Antwerpen, Hasselt en Gent.

AC

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief