Belgische ster Zizou Bergs neemt deel aan European Open 2024, het tennistornooi in de Lotto Arena.

Belgische ster Zizou Bergs neemt deel aan European Open

20.08.2024

Zizou Bergs, een van de meest veelbelovende tennistalenten van België, zal opnieuw deelnemen aan de European Open van 13 tot 20 oktober 2024 in de Lotto Arena. Na een indrukwekkend jaar waarin hij meerdere challenger-tornooien won en een geweldige prestatie neerzette op Roland Garros, keert Zizou Bergs terug naar het tornooi waar hij al eerder furore maakte. “We zijn ontzettend blij om Zizou opnieuw te verwelkomen op de European Open”, zegt tornooidirecteur Dick Norman.

Zizou Bergs, de huidige nummer 85 van de wereld, heeft dit jaar laten zien waarom hij wordt beschouwd als een rijzende ster in de tenniswereld. Onder begeleiding van Ruben Bemelmans haalde de Peltenaar onder meer de derde ronde van Roland Garros. Hij moest uiteindelijk de duimen leggen voor de Bulgaarse toptienspeler Dimitrov. Door zijn prestaties werd hij bovendien geselecteerd om voor België deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Al tweemaal bereikte Bergs de hoofdtabel van de European Open. Telkens wist hij het publiek te betoveren met zijn dynamisch spel, een onmiskenbare passie en een aantal legendarische wedstrijden. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Zijn terugkeer wordt dan ook met grote verwachting tegemoet gezien door zowel fans als kenners van het tennis.

"Zijn prestaties dit jaar zijn bewonderenswaardig en het is altijd een genoegen om een lokaal talent van zijn kaliber op onze banen te zien schitteren", zegt tornooidirecteur Dick Norman.

De European Open van 13 tot 20 oktober 2024 belooft een mix te worden van gevestigde namen en opkomend talent. Fans kunnen zich verheugen op spannende wedstrijden en krijgen de kans om één van België's grootste talenten live in actie te zien.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief