De spelers genieten ook van een culturele uitstap tijdens de European Open 2025 in de Lotto Arena.

Cultuur en ontspanning voor tennissers tijdens European Open

14.10.2024

Nu de kwalificatietoernooien volop aan de gang zijn in de Lotto Arena, kregen de tennisspelers vandaag een welverdiende pauze in de vorm van een cultuuruitstap. En waar kan je iemand beter bijleren over Antwerpse cultuur dan in DIVA, het museum voor juwelen, zilver en diamant? Stefanos Tsitsipás, Alex de Minaur, Félix Auger-Aliassime, en Zizou Bergs waren van de partij.

De heren kregen een uitgebreide rondleiding door het museum en leerden bij over de Antwerpse diamanten- en zilvermarkt. Ze beschreven het achteraf als “zeer waardevol en interessant om bij te leren over een compleet nieuw onderwerp”.

Tsitsipás, zelf van Griekse afkomst, vertelde dat hij blij was dat hij de kans kreeg om een Belgisch museum te bezoeken. “Ik ben al enkele keren in België geweest, en dan is het altijd fijn als je eens de kans krijgt om over dat land bij te leren tussen zware trainingsdagen door”, zei hij.

Dat de Belgische Zizou Bergs voor sfeer zorgt, merk je zelfs in een rustig museum. Zowel op als naast het veld voel je meteen dat hij de sfeermaker van de groep is. De Limburger, die net in Antwerpen woont, noemt het zelf de ‘Art Van Zizou’. “Als ik op het veld sta, speel ik niet enkel voor mezelf, maar vooral voor de supporters. En je voelt meteen de dankbaarheid en steun die je in de plaats terugkrijgt door hun enthousiasme die tot op het veld hoorbaar is. Ik heb die motivatie ook nodig om mezelf te kunnen blijven pushen tot een hoger niveau”, aldus Bergs.

Laat dit vooral een oproep zijn voor degenen die komen supporteren in de Lotto Arena deze week. En voor zij die nog twijfelen, zijn er nog tickets beschikbaar! Voor wie er niet bij kan zijn, op de liveblog vind je de laatste updates over het toernooi.

>AC<

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief