Met Félix Auger-Aliassime strikt European Open niet alleen een ex-toptienspeler, maar meteen ook de winnaar van twee jaar geleden.

Lotto Arena klaar voor tennissensatie Félix Auger-Aliassime

10.09.2024

Het deelnemersveld van de European Open van 13 tot 20 oktober 2024 in de Lotto Arena oogt indrukwekkend. Met ook nog Félix Auger-Aliassime strikt het tornooi in Antwerpen niet alleen een ex-toptienspeler, maar meteen ook de winnaar van twee jaar geleden. "Zijn zege in 2022 blijft een hoogtepunt in de geschiedenis van ons tornooi en we kijken ernaar uit om hem opnieuw te zien schitteren in een bomvolle Lotto Arena", zegt tornooidirecteur Dick Norman.

Félix Auger-Aliassime

Stéfanos Tsitsipás, Zizou Bergs en nu dus Félix Auger-Aliassime. Met de Canadese topspeler wordt niet alleen het kransje favorieten voor de eindzege groter, maar belooft de European Open vooral opnieuw een tornooi van wereldklasse te worden.

De Canadees, ooit nummer 6 van de wereld, wordt aanzien als één van de grootste tennistalenten in het circuit. Zijn vierde plaats op de Olympische Spelen in Parijs, waar hij nipt het brons miste tegen de Italiaan Lorenzo Musetti, onderstreept zijn potentieel.

Daverende Lotto Arena

Dat Félix Auger-Aliassime de Lotto Arena kan laten daveren, bewees hij al twee jaar geleden. In een spannende finale, en met een ijzersterke opslag als wapen, nam de 24-jarige Canadees toen vlot in twee sets de maat van de Amerikaan Sebastian Korda. Door zijn enthousiasme en geweldige slagen nam hij niet alleen de trofee mee naar huis, maar veroverde hij ook de harten van de toeschouwers.

Op de ATP-tour maakte Auger-Aliassime op 18-jarige leeftijd al zijn debuut en speelde hij ondertussen al meerdere ATP-finales, met overwinningen in onder andere Rotterdam, Bazel en dus ook Antwerpen. Daarnaast valt ook zijn halve finale in de US Open van 2021 op, een prestatie die onderstreept over hoeveel talent deze atleet beschikt.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief